Gecertificeerde partner voor inbraakpreventie, branddetectie, toegangssystemen, netwerkbekabeling.

Offerte aanvragen Service aanvragen

Antonius Kloosterzande

Antonius Kloosterzande

TSZ, en met name Michel Couqué, verzorgde de brandmeldinstallatie in het nieuwe Antonius woonzorgcomplex voor ouderen in Kloosterzande. Dat gebeurde in opdracht van ITN Installatietechniek uit Nieuwdorp.

In mei 2018 werd het nieuwbouwgedeelte van het ouderenzorgcomplex al opgeleverd. Dat was op de locatie van het oude 'Antonius'. Aan de Groenendijk komen er in een bestaand appartementencomplex nog drie groepswoningen bij. Deze zomer moet het zorgcomplex helemaal af zijn.

Uiteraard is de veiligheid van deze kwetsbare groep bewoners heel erg belangrijk. Dat betekent dat een mogelijke brandhaard in een heel vroeg stadium moet worden gedetecteerd, om de mensen tijdig te kunnen evacueren en alle mogelijke andere maatregelen te kunnen treffen. In dit soort gebouwen is 'volledige bewaking' dan ook wettelijk verplicht. In alle ruimtes bevinden zich brandmelders, de meldingen gaan door naar de telefoons van de verzorgenden én naar de meldkamer.

ITN Installatietechniek realiseert de elektrotechnische installatie in zowel de nieuwbouw als het verbouwde deel. Na het leggen van de bekabeling ging Telecom & Security aan de slag.

"Bij een andere opdrachtgever kwamen we Telecom & Security tegen als specialist op gebied van brandbeveiliging, en dat beviel goed", vertelt Ard Niewenhuijse van de ITN-Groep. "Vandaar dat we 'op Kloosterzande' ook zijn gaan samenwerken. Na de afronding van de nieuwbouw zijn we nu bezig met het deel aan de Groenendijk, dat gerenoveerd moet worden. De oude installaties moeten er uit, alles wordt vervangen."

"We werken fijn samen, zowel met de monteurs als de mensen op kantoor", zegt Ard. "Korte lijnen, afspraak is afspraak, het ging allemaal prima."

En ook onze monteur Michel Couqué kijkt terug op een prettig project: "Echt een fijn bedrijf om mee samen te werken. Soms moesten er nog dingen worden veranderd voor ons en dat verliep allemaal heel goed. Gewoon zij-aan-zij voor een goed resultaat."