Gecertificeerde partner voor inbraakpreventie, branddetectie, toegangssystemen, netwerkbekabeling.

Offerte aanvragen Service aanvragen

4evergreen

4evergreen

In de Smitsschorrepolder bij Westdorpe staan heel veel kassen, die via het WarmCO2 project gebruik maken van de hoogwaardige restwarmte en rest-CO2 van Yara. Eén van die bedrijven is paprikakweker 4Evergreen. Telecom & Security Zeeland verzorgde de inbraak- en brandbeveiliging, cameratoezicht en toegangscontrole voor deze duurzame kwekerij.

"We zijn in 2014 begonnen met één kas op tien hectare in Westdorpe, hebben vier jaar later uitgebreid en nu volgt nog een laatste fase tot 41 hectare", vertelt Gerard Bouhuizen, manager Verwerking bij 4Evergreen. "Al die paprika's groeien op zich wel vanzelf, maar om topkwaliteit te krijgen is veel zorg nodig. Dat doen we met goede medewerkers, en door de juiste omstandigheden voor de planten. Duurzaamheid staat bij ons bovenaan. We telen op een natuurlijke wijze en gaan goed om met energie. Voor de kassen in Terneuzen gebruiken we de restwarmte en CO2 die afkomstig is van Yara."

"Telecom & Security Zeeland heeft tijdens de eerste fase van de kassenbouw de brand- en inbraakbeveiliging, cameratoezicht en toegangscontrole verzorgd. We vonden het fijn dat we met een professioneel lokaal bedrijf konden werken, met een eigen meldkamer. Ook de tweede fase is door hen beveiligd, en dat gaat ook gebeuren bij de derde bouwfase."

"De samenwerking verliep prettig en de begeleiding was prima. De monteurs waren altijd bereid om snel even een uurtje langs te komen om iets uit te leggen of aan te passen. Het is ook handig dat de technische mensen in de buurt zijn als er iets is."

4Evergreen heeft nu in totaal 97 hectare kassen in Terneuzen, Noord-Brabant en het Westland. Het bedrijf kweekt jaarlijks zo'n 35 miljoen kilo paprika's in de kleuren rood, groen, geel, oranje en rood-geel gestreept. Die zijn bestemd voor de Nederlandse markt en export.

http://www.4evergreen.nl