Gecertificeerde partner voor inbraakpreventie, branddetectie, toegangssystemen, netwerkbekabeling.

Offerte aanvragen Service aanvragen

Unisun

Unisun

Unisun Energy Zonnepark Rilland

Hoe beveilig je 40.000 zonnepanelen?

In Rilland werd in januari van dit jaar een uitgestrekt zonnepanelenpark in gebruik genomen: Zonnepark Rilland van Unisun Energy . Telecom & Security Zeeland zorgde dat het 10 hectare groot terrein al tijdens de bouw perfect beveiligd was met twee mobiele camera-units . Daarna werd vaste camerabewaking en een glasvezelnetwerk geïnstalleerd, en werd alles aangesloten op de Nederlandse Veiligheidsdienst Groep meldkamer in Goes. De bewegingsdetectie is exact afgeregeld voor de omgeving zodat valse alarmen door dieren langs het hek niet voorkomen.

WEBHDJunisunDSC00929

Unisun: wereldwijd

Leon Heikoop, Senior Project Manager bij Unisun, vertelt over zijn bedrijf, het project Zonnepark Rilland en de ervaringen met Telecom & Security Zeeland.

"Unisun creëert, ontwikkelt, investeert en realiseert duurzame, innovatieve zonne-energieoplossingen in de hele wereld. Wereldwijd leveren we op dit moment met de zonneparken zo'n 1,3 gigawatt. Dat betekent dat je daar, naar Nederlandse maatstaven gerekend, ongeveer 400.000 huishoudens mee kan voorzien. In Nederland zelf zijn we nu twee jaar actief, en ook in Duitsland en Oost-Europa werken we aan nieuwe projecten. Ons hoofdkantoor zit in Shanghai – China en in Rotterdam hebben we ons Europese hoofdkantoor met controlekamer waar we onze parken op afstand monitoren."

WEBHDJunisun 03H5368

 

40.000 panelen

Leon: "Zonnepark Rilland is misschien bij velen wel bekend. Het ligt namelijk goed in beeld: direct naast de A58. Het park is 10 hectare groot en heeft ca. 40.000 zonnepanelen. Die leveren gemiddeld 11.000 Megawatt per jaar op, waarmee ze 3500 huishoudens een jaar lang van energie kunnen voorzien."

Van mobiel naar vast

"Tijdens de bouw, die begon medio september 2018, hebben we het terrein beveiligd met twee mobiele camera-units van Telecom & Security Zeeland. Er stonden natuurlijk allerlei materialen die veel mensen willen hebben. Een hek eromheen is dan niet afdoende!"

"Voor de inbedrijfsname, medio januari, heeft Telecom het zonnepanelenpark voorzien van negen vaste bewakingscamera's. Daarmee missen we geen enkele plek: alles is in beeld. Ook is er door hen een glasvezelnetwerk van zo'n 1500 meter kabel aangelegd. Via 4G kan de meldkamer in Goes alles in de gaten houden. De camera's signaleren bepaalde vormen en bewegingen. Het is nu zo afgeregeld dat valse alarmen door een vos of ander dier niet meer voorkomen. Zelf kunnen we in onze controlekamer in Rotterdam het terrein ook bekijken bijvoorbeeld om te controleren of er schade is na een storm."

Samenwerking

"We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Telecom & Security Zeeland. Het terrein is optimaal beveiligd en alles is op een prettige, klantgerichte manier verlopen. Van het offertestadium tot aan de installatie en oplevering, alles ging prima. Voor ons is beveiliging van onze kostbare panelen essentieel. Naast de goede installatie is het ook belangrijk dat we een bedrijf in de buurt hebben waar we op kunnen rekenen. Als er een storing is, moet er snel actie worden genomen."

WEBluchtfoto Unisun