Gecertificeerde partner voor inbraakpreventie, branddetectie, toegangssystemen, netwerkbekabeling.

Offerte aanvragen Service aanvragen

Zeeuwse Reinigingsdienst

Zeeuwse Reinigingsdienst

Frank Oostdijk

De Zeeuwse Reinigingsdienst kocht onlangs bij Telecom & Security Zeeland twee volledig uitgeruste installaties voor mobiele camerabewaking.

Operationeel Manager Frank Oostdijk legt uit waarom: "Wij hebben milieustraten op dertien locaties in Zeeland. Het gaat om afgesloten terreinen waar we spullen met een zekere restwaarde verzamelen. Helaas hebben we te maken met een schrikbarend aantal inbraken per jaar. Men steelt kleine elektronische apparatuur, kleding en metaal. Door die inbraak beschadigen onze hekken: de reparatiekosten zijn heel hoog. Bovendien kan het rondhangen van duistere figuren bij milieustraten in de buurt van woonhuizen leiden tot een gevoel van onveiligheid bij de omwonenden. We hadden er dus echt genoeg van."

Sinds de zomer zet de Zeeuwse Reinigingsdienst twee gekochte mobiele camera systemen in, steeds wisselend per milieustraat. "We hebben gekozen voor een bijpassend aanhangwagentje waar de uitschuifbare mast en camera's perfect inpassen. Binnen een halfuur is het systeem weer volledig operationeel. Zo kunnen we al onze locaties tijdelijk heel goed beveiligen."

"Iedere mast heeft vijf camera's, waarvan één op afstand bestuurbaar. Ik kan vanaf mijn smartphone, tablet of pc de camera besturen en ook inzoomen. Natuurlijk kan ik niet de hele nacht de milieustraat in de gaten houden - uiteraard worden alle beelden opgenomen. We overwegen ook een bewegingsdetector, die ons een melding geeft zodat we met de beweegbare camera wél even extra goed kunnen kijken. Voor ons is dit nog een testfase. Maar met succes, want zodra er een mast met camera's staat, wordt er daar niet meer ingebroken. Dat hebben we al gemerkt. We denken er ook aan het systeem te koppelen aan een meldkamer. Die kijken 24/7 mee. Dan komt er dus meteen opvolging ter plekke en kunnen de dieven worden gepakt."