Gecertificeerde partner voor inbraakpreventie, branddetectie, toegangssystemen, netwerkbekabeling.

Offerte aanvragen Service aanvragen

4evergreen

4evergreen

In de Smitsschorrepolder bij Westdorpe staan heel veel kassen, die via het WarmCO2 project gebruik maken van de hoogwaardige restwarmte en rest-CO2 van Yara. Eén van die bedrijven is paprikakweker 4Evergreen. Telecom & Security Zeeland verzorgde de inbraak- en brandbeveiliging, cameratoezicht en toegangscontrole voor deze duurzame kwekerij.

"We zijn in 2014 begonnen met één kas op tien hectare in Westdorpe, hebben vier jaar later uitgebreid en nu volgt nog een laatste fase tot 41 hectare", vertelt Gerard Bouhuizen, manager Verwerking bij 4Evergreen. "Al die paprika's groeien op zich wel vanzelf, maar om topkwaliteit te krijgen is veel zorg nodig. Dat doen we met goede medewerkers, en door de juiste omstandigheden voor de planten. Duurzaamheid staat bij ons bovenaan. We telen op een natuurlijke wijze en gaan goed om met energie. Voor de kassen in Terneuzen gebruiken we de restwarmte en CO2 die afkomstig is van Yara."

"Telecom & Security Zeeland heeft tijdens de eerste fase van de kassenbouw de brand- en inbraakbeveiliging, cameratoezicht en toegangscontrole verzorgd. We vonden het fijn dat we met een professioneel lokaal bedrijf konden werken, met een eigen meldkamer. Ook de tweede fase is door hen beveiligd, en dat gaat ook gebeuren bij de derde bouwfase."

"De samenwerking verliep prettig en de begeleiding was prima. De monteurs waren altijd bereid om snel even een uurtje langs te komen om iets uit te leggen of aan te passen. Het is ook handig dat de technische mensen in de buurt zijn als er iets is."

4Evergreen heeft nu in totaal 97 hectare kassen in Terneuzen, Noord-Brabant en het Westland. Het bedrijf kweekt jaarlijks zo'n 35 miljoen kilo paprika's in de kleuren rood, groen, geel, oranje en rood-geel gestreept. Die zijn bestemd voor de Nederlandse markt en export.

http://www.4evergreen.nl

...

Antonius Kloosterzande

Antonius Kloosterzande

TSZ, en met name Michel Couqué, verzorgde de brandmeldinstallatie in het nieuwe Antonius woonzorgcomplex voor ouderen in Kloosterzande. Dat gebeurde in opdracht van ITN Installatietechniek uit Nieuwdorp.

In mei 2018 werd het nieuwbouwgedeelte van het ouderenzorgcomplex al opgeleverd. Dat was op de locatie van het oude 'Antonius'. Aan de Groenendijk komen er in een bestaand appartementencomplex nog drie groepswoningen bij. Deze zomer moet het zorgcomplex helemaal af zijn.

Uiteraard is de veiligheid van deze kwetsbare groep bewoners heel erg belangrijk. Dat betekent dat een mogelijke brandhaard in een heel vroeg stadium moet worden gedetecteerd, om de mensen tijdig te kunnen evacueren en alle mogelijke andere maatregelen te kunnen treffen. In dit soort gebouwen is 'volledige bewaking' dan ook wettelijk verplicht. In alle ruimtes bevinden zich brandmelders, de meldingen gaan door naar de telefoons van de verzorgenden én naar de meldkamer.

ITN Installatietechniek realiseert de elektrotechnische installatie in zowel de nieuwbouw als het verbouwde deel. Na het leggen van de bekabeling ging Telecom & Security aan de slag.

"Bij een andere opdrachtgever kwamen we Telecom & Security tegen als specialist op gebied van brandbeveiliging, en dat beviel goed", vertelt Ard Niewenhuijse van de ITN-Groep. "Vandaar dat we 'op Kloosterzande' ook zijn gaan samenwerken. Na de afronding van de nieuwbouw zijn we nu bezig met het deel aan de Groenendijk, dat gerenoveerd moet worden. De oude installaties moeten er uit, alles wordt vervangen."

"We werken fijn samen, zowel met de monteurs als de mensen op kantoor", zegt Ard. "Korte lijnen, afspraak is afspraak, het ging allemaal prima."

En ook onze monteur Michel Couqué kijkt terug op een prettig project: "Echt een fijn bedrijf om mee samen te werken. Soms moesten er nog dingen worden veranderd voor ons en dat verliep allemaal heel goed. Gewoon zij-aan-zij voor een goed resultaat."

...

Inbraakpreventie bij ZES Goes

Inbraakpreventie bij ZES Goes

Onlangs moesten de 12.500 m2 grote gebouwen van ZES Goes worden voorzien van nieuwe inbraakbeveiliging. Arno Bal, manager Stores & Concept bij ZES Goes, vertelt over zijn bedrijf en de ervaringen met Telecom & Security Zeeland.

ZES is fulfilment partner voor diverse grote spelers in de elektronicabranche. De 240 medewerkers verzorgen onder andere ontvangst, opslag, voorraadbeheer, orderverwerking, reverse logistiek en cross docking. ZES heeft eigen technici die binnen alle productgroepen van de consumentenelektronica producten herstellen. Dat doet ZES ook voor veel merken en fabrikanten binnen de garantietermijn.

De eigen ICT afdeling van ZES ontwikkelt eigen software. Voor klanten, voor leveranciers en interne afdelingen.

Arno Bal: “Een miljoen reparaties en logistieke handelingen per jaar gaan door onze handen, voor verschillende grote bedrijven. We zijn ook Apple geautoriseerd voor Zuidwest Nederland. Uiteraard betekent het dat we veel kostbare producten opslaan. Inbraak moet onmogelijk zijn.”

“In mijn vroegere werkkring heb ik heel prettig samengewerkt met Telecom & Security Zeeland. Nu ben ik alweer bijna drie jaar actief bij ZES Goes. Ook hier hadden we behoefte aan gecertificeerde inbraakbeveiliging”

“Het was een flink project maar het is prima verlopen. Toen de mannen van Telecom aan het afronden waren, heb ik een appje aan François Dieleman gestuurd. Echt mijn complimenten! Iedereen was altijd correct, vakkundig en professioneel. De klus was ook keurig op tijd geklaard. Dat is op een gegeven moment best even pittig. Je zit even met twee systemen naast elkaar en dan kan er wel eens een kink in de kabel komen. Gelukkig kon ik altijd bellen, ook ‘s avonds. Ze konden dan op afstand inloggen en meteen zaken voor me regelen in het systeem.”

“Telecom onderscheidt zich voor mij door een goede relatie, die we in de loop der jaren hebben opgebouwd. Ik heb volledig vertrouwen. Kom ik in Terneuzen, dan probeer ik altijd even langs te gaan voor een praatje en een kop koffie!”

...

Zeeuwse Reinigingsdienst

Zeeuwse Reinigingsdienst

Frank Oostdijk

De Zeeuwse Reinigingsdienst kocht onlangs bij Telecom & Security Zeeland twee volledig uitgeruste installaties voor mobiele camerabewaking.

Operationeel Manager Frank Oostdijk legt uit waarom: "Wij hebben milieustraten op dertien locaties in Zeeland. Het gaat om afgesloten terreinen waar we spullen met een zekere restwaarde verzamelen. Helaas hebben we te maken met een schrikbarend aantal inbraken per jaar. Men steelt kleine elektronische apparatuur, kleding en metaal. Door die inbraak beschadigen onze hekken: de reparatiekosten zijn heel hoog. Bovendien kan het rondhangen van duistere figuren bij milieustraten in de buurt van woonhuizen leiden tot een gevoel van onveiligheid bij de omwonenden. We hadden er dus echt genoeg van."

Sinds de zomer zet de Zeeuwse Reinigingsdienst twee gekochte mobiele camera systemen in, steeds wisselend per milieustraat. "We hebben gekozen voor een bijpassend aanhangwagentje waar de uitschuifbare mast en camera's perfect inpassen. Binnen een halfuur is het systeem weer volledig operationeel. Zo kunnen we al onze locaties tijdelijk heel goed beveiligen."

"Iedere mast heeft vijf camera's, waarvan één op afstand bestuurbaar. Ik kan vanaf mijn smartphone, tablet of pc de camera besturen en ook inzoomen. Natuurlijk kan ik niet de hele nacht de milieustraat in de gaten houden - uiteraard worden alle beelden opgenomen. We overwegen ook een bewegingsdetector, die ons een melding geeft zodat we met de beweegbare camera wél even extra goed kunnen kijken. Voor ons is dit nog een testfase. Maar met succes, want zodra er een mast met camera's staat, wordt er daar niet meer ingebroken. Dat hebben we al gemerkt. We denken er ook aan het systeem te koppelen aan een meldkamer. Die kijken 24/7 mee. Dan komt er dus meteen opvolging ter plekke en kunnen de dieven worden gepakt."

...

Gemeente Terneuzen

Gemeente Terneuzen

Patrick Anema

Op afgelegen locaties waar vandalisme mogelijk is, kan camerabewaking vaak wenselijk zijn. Dankzij onze zelfvoorzienende mobiele camera-unit kan dat ook tijdelijk.

Het zwembad van Axel: een groot, onoverzichtelijk terrein, waar na sluitingstijd regelmatig ongewenste bezoekers komen. "We hadden te maken met vernielingen en ongewenst gedrag", vertelt Patrick Anema van de gemeente Terneuzen. "Daarom besloten we deze zomer, aan het einde van het zwembadseizoen, twee weken te testen met een mobiele camera-unit. Hoog bovenin staan vier camera's naar iedere windrichting zodat we een breed overzicht hebben. Alles wordt vastgelegd. We hebben door die twee weken enkele opvallende ontdekkingen kunnen doen. Een aantal 'bezoekers' is zelfs weggebleven. Het systeem is ons mede dankzij de gebruikersvriendelijkheid prima bevallen. Daarom overwegen we om in het seizoen van 2018 een tijdelijke mobiele camera te gaan inzetten."

...

Frank de Splenter

Frank de Splenter

De Splenter Schoenen biedt een uitgebreide collectie damesschoenen, herenschoenen, tassen en accessoires. Er zijn vestigingen in Terneuzen, Hulst, Oostburg, Sluis, Goes, Middelburg en Helmond.

Frank de Splenter: :”Ons familiebedrijf bestaat al zeventig jaar, alles hebben we zelf opgebouwd en dat willen we goed beschermen. In de beginperiode deden we gewoon de winkeldeur op slot en dat was het. Maar dat kan niet meer, ook niet voor de verzekering. Daarom werken we wat betreft alarminstallaties al jaren samen met Telecom & Security Zeeland, zelfs sinds hun oprichting!”

“Ons bedrijf staat voor kwaliteit en goede service. Stijlvolle schoenen, met hoog comfort en de juiste pasvorm, volgens de laatste modetrends. Inmiddels hebben we zeven winkels en een magazijn. Ze zijn allemaal door Telecom & Security Zeeland beveiligd. Net als wij leveren ze kwaliteit, ze zijn betrouwbaar in hun producten en afspraken. En de service is goed. Ze zijn dag en nacht bereikbaar en komen ook hun bed uit om problemen op te lossen. Dat is wat je nodig hebt als ondernemer. Daarom blijven we zaken doen met hen. Want wat goed is, is goed – we doen wel in schoenen maar zijn geen ‘lopers’ …!”

...

Hampshire hotel Churchill

Hampshire hotel Churchill

Patrick Caessens is hoofd Technische Dienst bij het Hampshire hotel Churchill in Terneuzen.

“Het ‘Churchill’ is een kwaliteitshotel met een goede uitstraling”, vertelt hij. “Dat vind je in alles terug: de service, de inrichting, onze gerechten, enzovoorts. Ook van de bedrijven waarmee we zelf zaken doen eisen we die kwaliteit. Telecom & Security Zeeland komt al jaren bij ons over de vloer. Het Churchill en City Hotel, zijn door hen beveiligd voor brand en inbraak. Er zijn camerasystemen en sinds vorig jaar een volledig up to date systeem voor noodverlichting.”

“Met name op het gebied van brandbeveiliging geldt voor de hotelbranche een zeer strenge wetgeving. Bovendien krijgen wij regelmatig bezoek van veiligheidsinspecteurs van reisorganisaties. Het moet dus gewoon goed zijn. Telecom & Security Zeeland is als één van de weinige bedrijven in de regio volledig gecertificeerd voor BMI’s, brandmeldinstallaties dus. Zo’n partner in de buurt is ontzettend belangrijk voor ons. Ze mogen het hele traject verzorgen: ontwerpen, aanleggen, inbedrijfstellen en opleveren. Dat neemt ons zorgen uit handen. En we kunnen er zeker van zijn dat onze installaties volledig volgens de allerlaatste wetgeving zijn gecertificeerd. Onze gasten zijn veilig.”

Patrick vervolgt: “Ik vind Telecom echt een bedrijf dat bij ons past. Ze zijn goed benaderbaar, bieden goede service en de kwaliteit die wij verwachten. Ook is het fijn dat ze vanuit hun specialisme vertellen wat wij moeten doen voor optimale veiligheid van onze gasten. En om steeds bij te blijven met alle wettelijke voorschriften. Wij moeten en willen 100% veiligheid garanderen, dus wanneer zij ons hierin advies geven, dan gaan we daar in mee. Een kwestie van vertrouwen op hun vakmanschap, en manier van zaken doen.”

...

Verbrugge Terminals

Verbrugge Terminals

Bij Verbrugge Terminals leverde Telecom & Security Zeeland de camera- , inbraakalarm- en brandmeldsystemen, de IT infrastructuur, telefooncentrales en toegangscontrolesystemen. De samenwerking dateert al van 2003.

Pim van der Made, Safety and Security officer bij Verbrugge Terminals vertelt erover:

“We vinden het als onderneming belangrijk om zoveel mogelijk met lokale leveranciers te werken. Telecom & Security Zeeland heeft grote kennis van zaken, en is dichtbij. We zijn zeer te spreken over hun snelheid van leveringen, het meedenken over oplossingen, serviceniveau en de opvolging bij storingen.

Ze weten alles af van de geleverde systemen, en bieden een prima prijs/kwaliteit verhouding. We maken regelmatig gebruik van de 24/7 service maar tegenwoordig loopt ook veel via onze eigen ICT-afdeling. Camerasystemen zijn nu allemaal op basis van IP, dus onze eigen ICT-systemen zijn daarbij van groot belang. We bevelen Telecom & Security Zeeland aan want kunnen ze flexibel omgaan met omvangrijke, complexe beveiligingsvraagstukken. Voor ons bedrijf is dat essentieel."

...

Skidôme Terneuzen

Skidôme Terneuzen

Telecom & Security Zeeland leverde brandbeveiliging, telefonie, inbraakbeveiliging en kantoorautomatisering aan Skidôme in Terneuzen.

Danielle van den Brande is directiesecretaresse bij Skidôme en heeft samen met Jeroen Tromp van de Technische Dienst veelvuldig contact met Telecom & Security Zeeland.

“Beveiliging, en veiligheid voor onze gasten, is essentieel voor een bedrijf als het onze”, vertelt ze. “Alles moet perfect in orde zijn. Indertijd heeft Snowbase voor Telecom & Security Zeeland gekozen en wij hadden geen enkele reden om daar iets aan te veranderen. Ze hebben een goede reputatie, en dichterbij kan bijna niet: we kunnen elkaars pand zien… Uiteraard moeten wij als bedrijf voldoen aan de strengste veiligheidseisen en Telecom & Security Zeeland is volledig bevoegd om ons van de nodige certificaten te voorzien.

Dus regelmatig komen er mensen langs om inspecties te doen, bijvoorbeeld de noodverlichting te controleren. Het contact is heel goed, we zijn erg tevreden.”

...

Gemeente Terneuzen 2

Gemeente Terneuzen 2

De gemeente Terneuzen doet al sinds 2000 zaken met Telecom & Security Zeeland. Het gaat om beveiligingsinstallaties in de grote gebouwen waaronder het stadhuis, maar ook kleine panden, bijvoorbeeld buurthuizen. Daarnaast heeft de gemeente op meerdere locaties installaties voor brandmelding, toegangscontrole, camerabeveiliging en persoonsbeveiliging. Alles is afkomstig van Telecom & Security Zeeland.

Patrick Anema, medewerker Gebouwen - Team techniek vertelt: “Indertijd waren wij de eerste klant van het bedrijf. En na al die jaren is het contact nog steeds heel goed en persoonlijk. Als klant vinden wij het heel belangrijk dat storingen snel worden opgelost. Wij maken met regelmaat gebruik van de 24/7 service. Daarbij moeten we ons natuurlijk ook altijd afvragen of het werkelijk niet tot de volgende ochtend kan wachten… maar ze komen altijd!”

“Het is essentieel voor de gemeente Terneuzen dat we steeds samen met TSZ komen tot een goede innovatieve oplossing voor onze vraagstukken. Alle medewerkers van TSZ denken met ons mee - van monteur, technicus, tot werkvoorbereiding en directie. Zo ontzorgen ze ons zoals wij dat wensen. Ze zijn goed bereikbaar en reageren snel: een goede service dus. En de monteurs leveren hoge kwaliteit werk, ook in een nette kantooromgeving.”

“Daarnaast vinden wij het belangrijk zaken te doen met bedrijven in de buurt. Dit komt de reactiesnelheid, kennis en betrokkenheid ten goede! Bedrijven van buiten de regio lijken soms aantrekkelijk, maar je moet hoe dan ook met reistijd rekenen, in uren en euro’s.”  

...

Pfauth Logistics

Pfauth Logistics

Eind vorig jaar en in de eerste maanden van 2020 was Telecom & Security Zeeland druk aan de slag met de brand- en inbraakbeveiliging bij Pfauth Logistics. Vanuit het haven- en industriegebied van Vlissingen-Oost verzorgt Pfauth logistieke diensten aan industriële, handels- en maritieme bedrijven. Naast expeditie- en transport en douaneafhandeling, verzorgen zij opslag, waaronder gevaarlijke stoffen. Directeur Robbert Pfauth vertelt over zijn bedrijf.

Robbert: "We hebben hier een flink project achter de rug! Onze bestaande loods is verder uitgebreid met branddetectie en de huidige brandmeldcentrale is vernieuwd. Verder hebben we een nieuwe opslagloods gebouwd van 2.700m2, die ook voorzien is van branddetectie. Natuurlijk is een optimaal systeem voor brand- en inbraakdetectie noodzaak binnen onze opslagvoorziening. De goederen die wij opslaan, moeten immers optimaal zijn beveiligd. Nadat we meerdere bedrijven hadden benaderd, kozen we uiteindelijk voor Telecom & Security Zeeland. Zij hadden het beste aanbod voor ons. Tijdens de renovatie en nieuwbouw hebben zij dus de brand- en inbraakdetectiesystemen en een nieuwe centrale geplaatst. Dat is allemaal prima verlopen, van het eerste contact tot de oplevering."

"We werken graag met Zeeuwse partners, dichtbij dus. Bedrijven die kwaliteit bieden, maar waarmee we ook jarenlang plezierig kunnen samenwerken. Bovendien vonden we het prettig om een relatie aan te gaan met een totaalaanbieder. Want wellicht kiezen we in de toekomst voor uitbreiding van securitysystemen."

Pfauth Logistics is een familiebedrijf dat door Robbert (de derde generatie) wordt geleid. "We bestaan dit jaar 45 jaar en met ons vakbekwame team leveren wij hoogwaardige diensten zoals opslag, transport, expeditie en AEO-gecertificeerde douane-activiteiten. Met onze slogan 'we always find a way' zijn wij graag de logistieke regisseur voor onze klanten."

...

Unisun

Unisun

Unisun Energy Zonnepark Rilland

Hoe beveilig je 40.000 zonnepanelen?

In Rilland werd in januari van dit jaar een uitgestrekt zonnepanelenpark in gebruik genomen: Zonnepark Rilland van Unisun Energy . Telecom & Security Zeeland zorgde dat het 10 hectare groot terrein al tijdens de bouw perfect beveiligd was met twee mobiele camera-units . Daarna werd vaste camerabewaking en een glasvezelnetwerk geïnstalleerd, en werd alles aangesloten op de Nederlandse Veiligheidsdienst Groep meldkamer in Goes. De bewegingsdetectie is exact afgeregeld voor de omgeving zodat valse alarmen door dieren langs het hek niet voorkomen.

WEBHDJunisunDSC00929

Unisun: wereldwijd

Leon Heikoop, Senior Project Manager bij Unisun, vertelt over zijn bedrijf, het project Zonnepark Rilland en de ervaringen met Telecom & Security Zeeland.

"Unisun creëert, ontwikkelt, investeert en realiseert duurzame, innovatieve zonne-energieoplossingen in de hele wereld. Wereldwijd leveren we op dit moment met de zonneparken zo'n 1,3 gigawatt. Dat betekent dat je daar, naar Nederlandse maatstaven gerekend, ongeveer 400.000 huishoudens mee kan voorzien. In Nederland zelf zijn we nu twee jaar actief, en ook in Duitsland en Oost-Europa werken we aan nieuwe projecten. Ons hoofdkantoor zit in Shanghai – China en in Rotterdam hebben we ons Europese hoofdkantoor met controlekamer waar we onze parken op afstand monitoren."

WEBHDJunisun 03H5368

 

40.000 panelen

Leon: "Zonnepark Rilland is misschien bij velen wel bekend. Het ligt namelijk goed in beeld: direct naast de A58. Het park is 10 hectare groot en heeft ca. 40.000 zonnepanelen. Die leveren gemiddeld 11.000 Megawatt per jaar op, waarmee ze 3500 huishoudens een jaar lang van energie kunnen voorzien."

Van mobiel naar vast

"Tijdens de bouw, die begon medio september 2018, hebben we het terrein beveiligd met twee mobiele camera-units van Telecom & Security Zeeland. Er stonden natuurlijk allerlei materialen die veel mensen willen hebben. Een hek eromheen is dan niet afdoende!"

"Voor de inbedrijfsname, medio januari, heeft Telecom het zonnepanelenpark voorzien van negen vaste bewakingscamera's. Daarmee missen we geen enkele plek: alles is in beeld. Ook is er door hen een glasvezelnetwerk van zo'n 1500 meter kabel aangelegd. Via 4G kan de meldkamer in Goes alles in de gaten houden. De camera's signaleren bepaalde vormen en bewegingen. Het is nu zo afgeregeld dat valse alarmen door een vos of ander dier niet meer voorkomen. Zelf kunnen we in onze controlekamer in Rotterdam het terrein ook bekijken bijvoorbeeld om te controleren of er schade is na een storm."

Samenwerking

"We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Telecom & Security Zeeland. Het terrein is optimaal beveiligd en alles is op een prettige, klantgerichte manier verlopen. Van het offertestadium tot aan de installatie en oplevering, alles ging prima. Voor ons is beveiliging van onze kostbare panelen essentieel. Naast de goede installatie is het ook belangrijk dat we een bedrijf in de buurt hebben waar we op kunnen rekenen. Als er een storing is, moet er snel actie worden genomen."

WEBluchtfoto Unisun

...

Rothuizen BouwMeesterPro

Rothuizen BouwMeesterPro

Brandje en schade in beeld!

Evert Jan Akershoek, projectmanager bij Rothuizen BouwMeesterPro in Middelburg, is blij met zijn twee gehuurde mobiele camera units. 

“In  Kloosterzande zijn we bezig aan de laatste fase van een groot bouwproject: een combinatie van een woonzorgcentrum voor Zorgsaam, appartementen voor Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, samen met een huisartsenpost en fysiotherapiepraktijk. Een deel van het bestaande woonzorgcentrum Antonius is hiervoor gesloopt. Onze bouwlocatie wordt al enkele maanden beveiligd door twee mobiele camera units. Twee van die grote masten hebben natuurlijk een preventieve werking wat betreft diefstal en vandalisme. Maar we hebben ook een paar andere vervelende gebeurtenissen kunnen registreren. Er was bijvoorbeeld een brandje in een elektra verdeelunit. Gelukkig liep dat dat goed af. Op de videobeelden konden we precies zien hoe dat gebeurde. Daar kunnen we dan weer lering uit trekken. Ook zagen we, achteraf, dat een vrachtwagen tegen een glasbok was gereden. Met schade als gevolg. Niemand had het gezien, de camera wel!”

“Rothuizen BouwMeesterPro ontwerpt gebouwen en stuurt direct alle onderaannemers aan, zonder hoofdaannemer er tussen. Dat doen we graag en goed, dus we houden ons het liefst niet bezig met diefstal en schade. Ik weet zeker dat die camera units ons werk en zorgen besparen.”

Brandje en schade in beeld!

 

Evert Jan Akershoek, projectmanager bij Rothuizen BouwMeesterPro in Middelburg, is blij met zijn twee gehuurde mobiele camera units.

 

“In  Kloosterzande zijn we bezig aan de laatste fase van een groot bouwproject: een combinatie van een woonzorgcentrum voor Zorgsaam, appartementen voor Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, samen met een huisartsenpost en fysiotherapiepraktijk. Een deel van het bestaande woonzorgcentrum Antonius is hiervoor gesloopt. Onze bouwlocatie wordt al enkele maanden beveiligd door twee mobiele camera units. Twee van die grote masten hebben natuurlijk een preventieve werking wat betreft diefstal en vandalisme. Maar we hebben ook een paar andere vervelende gebeurtenissen kunnen registreren. Er was bijvoorbeeld een brandje in een elektra verdeelunit. Gelukkig liep dat dat goed af. Op de videobeelden konden we precies zien hoe dat gebeurde. Daar kunnen we dan weer lering uit trekken. Ook zagen we, achteraf, dat een vrachtwagen tegen een glasbok was gereden. Met schade als gevolg. Niemand had het gezien, de camera wel!”

 

“Rothuizen BouwMeesterPro ontwerpt gebouwen en stuurt direct alle onderaannemers aan, zonder hoofdaannemer er tussen. Dat doen we graag en goed, dus we houden ons het liefst niet bezig met diefstal en schade. Ik weet zeker dat die camera units ons werk en zorgen besparen.”

...

Stichting Arduin, Middelburg

Stichting Arduin, Middelburg

Henk Koole

Onze mobiele camera-unit houdt terreinen en gebouwen dag en nacht in de gaten. Waar dan ook, want het systeem heeft een eigen stroomvoorziening.

De stichting Arduin in Middelburg besloot een mobiele camera-unit te huren voor de beveiliging van een leegstaand bedrijfspand. Henk Koole: "Dit pand staat al een tijdje leeg, in afwachting van verkoop. Er was sprake van allerlei kattenkwaad en zelfs kleine criminaliteit rondom en in het gebouw. Zelf hebben we al bosjes weggehaald voor beter zicht, en er wordt ook gesurveilleerd, maar toch bleef het probleem bestaan. Sinds september staat er een mast met een mobiele camera, en sindsdien is het rustig. Het heeft dus echt een preventieve werking. De camera is overduidelijk aanwezig, heeft een breed blikveld waarin alles wordt vastgelegd. Wie zich misdraagt staat op video! Voor ons is dit dus een prima tijdelijke oplossing."

...

Mouterij The Swaen

Mouterij The Swaen

Al ruim een eeuw produceert The Swaen in Kloosterzande mout voor allerlei soorten bier, van blonde lager tot donkere ales, bitters en stouts. De nadruk ligt op het bevoorraden van kleine tot middelgrote brouwerijen, met kwaliteitsvol basismout en speciale moutsoorten.

Het productieproces bij The Swaen, waar zo'n dertig mensen werken, gaat dag en nacht door, behalve in het weekend. In de toekomst zal het een volcontinue bedrijf worden. Telecom & Security Zeeland installeerde er alle alarmsystemen voor brand- en inbraak. "Het is ooit begonnen met beveiliging van de kantoren", vertelt Jos Haeck, directeur en moutmeester. "Na de uitbreiding van onze capaciteit tussen 2013-2015 heeft Telecom alle alarmsystemen aangepast en uitgebreid. Overal waar apparatuur staat, is beveiliging, deels met camerabewaking. Dat is ook belangrijk voor de veiligheid van onze mensen."

"We hebben gekozen voor een bedrijf dicht in de buurt, zodat er bij problemen snelle service kan worden verleend. En dat verloopt prima. Na de installatie, en het afregelen van systemen op onze situatie, zien we ze vrijwel nooit meer! Maar dat is ook wat je wilt met alarmsystemen, je wilt er eigenlijk niks van merken, maar ze moeten wel werken! Daar kunnen we gelukkig op vertrouwen."

...

Henno Cysouw

Henno Cysouw

Telecom & Security Zeeland beveiligde het nieuwe pand van Henno Cysouw in Terneuzen. De brillen en het vakmanschap van Henno zijn al jaren een begrip in Zeeuws-Vlaanderen en ver daarbuiten. Na een intensieve (ver)bouwperiode heropende hij in 2015 zijn schitterende optiek aan de Markt. Daar kijk je letterlijk je ogen uit. En zo niet, dan zorgt Henno ervoor dat je alles weer scherp ziet. Met brillen of lenzen. Van een bescheiden doch stijlvolle bril, tot extravagante modellen voor mensen die eens iets anders willen.

Henno: “De verbouwing was als een puzzel van samenwerkende mensen. Ze hebben, net zoals ik dat wil met mijn producten, allemaal het hoogste niveau geleverd. En alle bedrijven kwamen uit de streek. Dat vind ik enorm belangrijk. Het is heel goed verlopen. De beveiliging kon perfect geïntegreerd worden.”

“Wij verkopen onder andere brillen van topmerken. En ook het gebouw op zich vertegenwoordigt een flinke waarde. Dat wil je niet kwijtraken door brand of inbraak. Telecom & Security Zeeland heeft de nieuwe optiek, waar mijn team en ik zo trots op zijn, optimaal beveiligd. Ook zij zijn specialisten in hun vak. Ik ga niet in op details, maar mijn pand en de spullen erin zijn veilig. Altijd. Alles is gekoppeld. En uiteraard volledig gecertificeerd. Dat betekent dat we rustig kunnen slapen. Zo kunnen we zelf ook alles helder blijven zien!”

...

Hotel Royal - Bottles

Hotel Royal - Bottles

Hotel Royal in Sas van Gent is al jaren voorzien van branddetectie-apparatuur van Telecom & Security Zeeland. Onlangs werd nog een storing verholpen. In het kader van 'Op stap met de monteur' mocht toen een scholier van de Terneuzense scholengemeenschap De Rede meehelpen. Ook werd een extra rookmelder geplaatst in het kantoor waar de brandmeldinstallatie hangt.

Eigenaar Bart Hoogstad vertelt: "Na de vreselijke brand in Volendam, in 2001, is de wetgeving voor de horeca flink aangescherpt. Wij hebben er uiteraard steeds voor gezorgd dat we perfect aan alle eisen voldoen. De veiligheid van onze gasten, in restaurant en hotel, staat zondermeer voorop. Een regionale vakspecialist als Telecom past daarom prima bij ons. We zijn heel tevreden over de samenwerking; we krijgen goed advies en alles wordt vervolgens correct afgehandeld. Dankzij het onderhoudscontract hebben we eigenlijk geen omkijken meer naar de installatie. Ook in onze andere vier horecabedrijven vertrouwen we wat brandveiligheid betreft op Telecom & Security Zeeland."

...

Arduin

Arduin

Arduin geeft ondersteuning in Zeeland aan mensen met een beperking op de domeinen wonen, werken, dagbesteding, scholing en vrije tijd.

Henk Koole is stafmedewerker bouw onderhoud en inrichting bij Arduin. “Het overgrote deel van onze locaties is voorzien van een brandmeld- of inbraakpreventiesysteem, of noodverlichting van Telecom & Security Zeeland”, vertelt hij. “Het gaat om woonruimtes, maar ook werkplekken zoals een bakkerij, een drukkerij, een lunchroom en een montagebedrijf. Ook de locaties voor dagbesteding zijn beveiligd. Optimale beveiliging is pure noodzaak en wettelijke plicht. Wij zijn blij dat we een professionele, betrouwbare partner in de regio hebben gevonden - vlakbij. Iedere dag is er wel een monteur van TSZ aan het werk bij ons. Alleen al de controle voor certificering van de installaties is een flinke taak."

"Daarnaast maken wij gebruik van de 24/7 service. Wat mij opvalt is de goede manier waarop de monteurs van TSZ omgaan met soms wat ‘andere’ situaties. Ze komen vaak in contact met onze cliënten, begrijpen dat ook een simpele storing bij een verzorgende voor spanningen kan zorgen. Onze mensen willen geen enkel risico nemen, als ze het niet vertrouwen bellen ze op. En dat kan ook: TSZ komt zelfs voor het kleinste probleempje langs, al is het middenin de nacht. Ze lossen het met een opgewekt gezicht op, drukken soms alleen even op een knopje - zonder discussie. De directie van TSZ begrijpt ons ook en heeft ervoor gezorgd dat er voldoende capaciteit is om ons deze optimale service te bieden. Het is een dynamisch en slagvaardig bedrijf dat dicht bij de opdrachtgever staat, van monteur tot directie. Door deze goede samenwerking kunnen wij ons concentreren op dat waar we goed in zijn: mensen met een beperking begeleiden.”

...

Dethon Terneuzen

Dethon Terneuzen

Dethon in Terneuzen is klant van Telecom & Security Zeeland sinds de oprichting.

Gijs van den Berg, Bedrijfsmanager Dethon Industrie: “Destijds wilden we ons pand beveiligen. Daarom hebben we contact met hen gezocht. Voor ons was brand- en inbraakbeveiliging toen nog iets geheel nieuws en TSZ heeft ons keurig geadviseerd.

Wij hebben nu brand- en inbraakbeveiliging en een systeem van paniekknoppen. Goed advies en snelle service zijn voor ons zeer belangrijk. Wij maken ook gebruik van de 24 uurs-service. Telecom & Security Zeeland geeft ons goede adviezen, de dienstverlening is uitstekend. Ze denken op een creatieve manier mee om tot een passende oplossing te komen.”

...

Fitness King

Fitness King

Fitness King (bij Skidôme in Terneuzen) is een nieuwe sportschool, waar een aantal van onze medewerkers meerdere keren per week een sportieve uitlaatklep vinden. Maar ook andersom worden er zaken gedaan: we plaatsten er een inbraakalarminstallatie en hebben meerdere werkzaamheden verricht op het gebied van elektriciteit en installatietechniek. Andre Rooimans: “Ik kende Telecom & Security Zeeland nog van een vorig werkgever en had er goede ervaringen mee. Onze sportschool heeft veel nieuwe, kostbare apparatuur staan, dus goede beveiliging is essentieel. Ook moet het handig te bedienen zijn. We zijn erg tevreden over de kwaliteit van de nieuwe installatie. En de snelle service als er iets in orde moet worden gemaakt, waarderen we. Dichterbij elkaar, dat is bijna niet mogelijk. Ze kunnen ons zien vanuit hun raam!”

...